Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
                           
                         ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ:  ΑΝΤΩΝΗ  ΣΑΜΑΡΑ  ΚΑΙ  ΣΤΑΥΡΟΥ  ΔΗΜΑ

Δεν θ’ αναφερθώ στα προηγούμενα  λάθη του νυν  Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά (π.χ. Κλείσιμο ΕΡΤ, φυλάκιση Χ.Α., βιαστική  έξοδος στις Αγορές, μη ολοκλήρωση προγραμμάτων και συμβατικών υποχρεώσεων έναντι ΔΝΤ-Τρόικας κλπ), αλλά μόνο στα πρόσφατα λάθη που μας οδηγούν σε πρόωρες εκλογές , που δεν ήθελε ο ίδιος και φυσικά δεν ήθελε και ο Ελληνικός λαός.

1)Πρώτο λάθος: Η βιασύνη για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας   κατά 2 μήνες νωρίτερα από την λήξη της θητείας του Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

2)Δεύτερο και σοβαρό λάθος:  Η επιλογή  υποψηφίου Προέδρου μέσα από τα σπλάχνα της Ν.Δ. Αν είναι δυνατόν! Από την στιγμή λοιπόν της αναγγελίας του ονόματος του Σταύρου Δήμα  ήξερε πιά κι η «κουτσή Μαριά» ότι το αποτέλεσμα θα ήτο αρνητικό!  Κι ας ισχυρίζονται  πολλοί  ότι  οποιοσδήποτε και να ήταν ο υποψήφιος , το αποτέλεσμα θα ήτο το ίδιο, αφού η Αντιπολίτευση  ήθελε την πτώση της Κυβέρνησης  πάση θυσία. ΄Όχι! Εγώ και πολλοί  συνομιλητές μου πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα ήτο διαφορετικό αν ο υποψήφιος Πρόεδρος  ήτο  υπερκομματικός, ανεξάρτητος, αχρωμάτιστος και ανεγνωρισμένου κύρους επιστήμων , με πλούσια πνευματική και κοινωνική δράση.

Αλλά και ο Σταύρος Δήμας διέπραξε μέγα σφάλμα με το να βγεί και να πει ότι : «Δεν δέχομαι να γίνω Πρόεδρος  της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής». Γιατί  κ. Δήμα;  Δεν τους εξέλεξε κι αυτούς μισό εκατομμύριο Ελλήνων; Δεν κατέχουν νομίμως  τις έδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Δεν τους κάλεσε η Βουλή να ψηφίσουν , παρότι φυλακισμένοι; Γιατί δεν είπαν τα Κόμματα του «Δημοκρατικού Τόξου» να μη γίνει η καταμέτρηση επί των 300 Βουλευτών αλλά επί των 284;  Αρα λοιπόν εσείς κ. Δήμα δεν είστε ο νόμιμος, ο δημοκρατικός, ο υπερκομματικός , ο ενωτικός, ο συσπειρωτικός του κράτους, της χώρας και του έθνους μας ηγέτης. Και καλά κάνανε που δεν σας ψήφισαν.  Ενας  πατέρας  κε Δήμα αγαπά και αγκαλιάζει όλα του τα παιδιά (!) ακόμα και τα πιο άτακτα, τα πιο σκανδαλιάρικα, τα πιο εκστρεμιστικά.  Ο αείμνηστος  Κων/νος Καραμανλής που αγκάλιασε και νομιμοποίησε  το Κ.Κ.Ε. δεν σας δίδαξε τίποτα;


Ρόδος  26-12-2014                                                                          ΣΠΥΡΟΣ  ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου